Wanneer wordt een labrador rustiger

wanneer wordt een labrador rustiger

Wanneer wordt een labrador rustiger

 

Eindelijk heeft u de labrador gevonden waarvan u altijd al heeft van gedroomd.  U hebt veel informatie ingewonnen over de voor- en nadelen. Ook wist u dat  labradors heel erg overenthousiast zijn. En toch valt het in de praktijk tegen want op een bepaald moment denk u…

Wanneer wordt een labrador rustiger. Helaas is op deze vraag geen eenduidig antwoord te geven.  Al zouden we vele labrador-eigenaren hier wel een dienst mee bewijzen. Net als bij de mens is geen enkele labrador hetzelfde.

 

Waarom is een Labrador zo overenthousiast

De voornaamste oorzaak waarom een labrador zo overenthousiast is zijn prikkels.  Ze zijn snel afgeleid, veel al door geuren van andere honden. Maar ook door geluiden en het bezoeken van drukke plekken. Vaak zijn hele kleine gebeurtenissen een reden voor  afleiding. Dit kan soms heel onschuldig zijn bijvoorbeeld een aai van een familielid die op bezoek is kan al een reden zijn van ongewenst gedrag.

Wat te doen

Wanneer wordt een labrador rustiger en hoe doen we dit. Is bijvoorbeeld een hondentraining een oplossing. Voor sommige labradors kan dit een oplossing zijn. Maar vaak is een hondentraining ook een bron van prikkels.  Of ga u voor meer uitdaging van uw labrador door een jachttraining te doen zodat hij meer uitgedaagd wordt.

Daarnaast is zwemmen en veel wandelen ook uitstekend voor een overenthousiaste labrador.  Water, veel frisse lucht en zwemmen zijn  een perfecte match.  Hij zal zich heerlijk uit kunnen leven.  En na veel en goede inspanning zullen de prikkels afnemen.

Wat een uitstekende aanvulling  is, is een geestelijke uitdaging door middel van denkspel binnen en speurspelletjes buiten. Het zijn over het algemeen werkers. Apporteren, speuren en zwemmen doen ze dan ook het liefste.

Wanneer wordt een labrador rustiger. Tips om uit te proberen.

  • Bij thuiskomen negeert u hem de eerste 5 minuten.
  • Bij wandelen loop u met een grote boog om andere honden.
  • Bij het goed luisteren en opvolgen gelijk belonen.
  • Probeer een prikkelvrije omgeving bijvoorbeeld een stukje weiland.
  • Neem privé lessen i.p.v. klassikale hondentraining.
  • Wees consequent en blijf volhouden.

 

Wanneer  u met bovenstaande tips en adviezen geen resultaat boekt hebben we nog een laatste tip. Met dez

wanneer wordt een labrador rustiger

e tip hebben vele labrador-eigenaren  resultaat behaald.

Met dit geweldig hulpmiddel zal uw labrador in een mum van tijd gehoorzamen en zal hij zich rustiger gaan gedragen. Overtuig u zelf en geniet nog meer van uw geweldige labrador. U verdient het en uw labrador ook.

 

Ja, Ik wil een gehoorzame labrador