Orthopedisch hondenkussen.

Orthopedisch hondenkussen praktisch en comfortabel. Uitstekende Kwaliteit.

Dit  hondenkussen is een ideale ligplaats voor jullie hond. Dit kussen zorgt ervoor dat de druk wordt verminderd op zowel de gewrichten als de rug van de hond. Deze vormen goed mee met de hond zodat er geen drukpunten ontstaan, waardoor de hond stijver wordt dan noodzakelijk is. Dit kussen is  geschikt voor o.a. seniorenhonden en honden met gewrichtsproblemen. Je hond ligt niet hard en koud op de vloer. Het opstaan gaat veel makkelijker. Dit kussen is praktisch namelijk hij past in een hondenmand, maar je kunt hem ook gewoon op de grond leggen. De kussens zijn comfortabel en zijn van uitstekende kwaliteit.

Orthopedisch hondenkussen traagschuim

In de meeste orthopedisch hondenkussen zit memory foam. Dit is een traagschuim. Het is een high-tech materiaal dat zich aanpast aan de eigenschappen van het lichaam van je hond. Het zorgt voor een optimale drukontlasting van de wervelkolom en de gewrichten van je hond. Traagschuim komt altijd weer terug in z’n oorspronkelijke vorm.

Waarom een orthopedisch hondenkussen?

  • Een orthopedisch hondenkussen is ideaal om gewrichtsproblemen bij honden te voorkomen.
  • Het werkt verzachtend bij bijvoorbeeld artrose, heupdysplasie (HD) en elleboogdysplasie (ED). .
  • Wanneer je hond moeite heeft om van haar kussen op te staan als ze lang heeft gelegen.  Dit kussen  maakt het makkelijker  om in de benen te komen.
  • Als je hond alleen nog op zijn buik en met zijn poten onder zich ligt, is dit kussen de oplossing.
  • De meeste honden liggen prima op een memory foam kussen.
  • Wanneer je hond slechte heupen heeft kan dit kussen een uitkomst zijn.

Merken

Doggz heeft verschillende merken op haar website. Het orthopedisch hondenkussen scruffs en beeztees zijn populair. Dit komt omdat deze kussen mooi blijven en er een waterdichte hoes omzit.

Maten

Zo divers als de kussen zijn zo divers zijn ook de maten. Voor een gemiddelde hond is een orthopedisch hondenkussen 100 x 70 een juist formaat. Mocht je een iets grotere hond hebben dan zal een maat van 120 x 90 gangbaar zijn. Maar in alle gevallen adviseren wij om eerst een kussen te proberen.

Ben je toch op zoek naar een ander soort kussen wij hebben veel keuze uit verschillende modellen en materialen. Mocht je al een orthopedisch hondenkussen hebben maar ben je op zoek naar een mooie mand of bench ook hier is de keuze reuze.